dilluns, 9 de febrer del 2009

Jaume I El Conqueridor, "La reina hongaresa"

Més novel·la històrica. Aquesta vegada la segona part de la trilogia de l'Albert Salvadó.

Aquest nostre Rei Jaume se les portava eh! Quin conqueridor estava fet! I no precisament només de terres.... si nó de cors ! Bé, de llits! :) Amb pocs anys li van sortir fills "reials" i bastards de sota les pedres. Ah! I tots haurien de tenir la seva baronia o el seu regne. Jaume, maco, ja t'hi pots deixar la pell en la conquesta que ja tens "quatre regnes a dividir entre cinc fills". Ja em diràs com t'ho fas això!

El cert és que aquest llibre entra tant o millor que l'anterior, amb poc més de dues llargues tardes me l'he empassat. És també una novel·la amb estil juvenil, d'aventures, i va bé perquè continues fent repàs dels llargs noms de reis, nobles, abats i bisbes.

La Violant, la reina hongaresa de qui porta el nom el llibre, és doncs tota una dona! Sap estar a la cort i fer el seu paper quan toca, però intervé en el moment just abans el Rei no "la cagui" ! Acabarà essent la seva consellera. Però pel que sembla no deixa de ser una dona com totes: fràgil i vulnerable i exposada a les infidelitats del seu home -un tita fluixa!-

M'ho he passat bé llegint. Alidò !