dimecres, 30 de desembre del 2009

El llegat de Larsson

Sí, finalment he caigut en la temptació i he tingut la necessitat de llegir aquesta trilogia que tothom ha afalagat tant i tant. I de fet, no volia acabar l'any sense un apunt més de llibres.



Aquesta setmana vaig començar la saga amb "Els homes que no estimaven les dones" i he de confessar que m'ha enganxat, ja estic gairebé al final. La trama està molt ben construïda i no m'estranya que els entesos en diguin coses com aquesta: "
Corrupció política, espionatge industrial, intrigues familiars, protagonistes inquietants, amor al límit... tots aquests són només alguns dels ingredients que fan que aquesta apassionant obra hagi estat batejada per mitjans de tot el món com la novel.la negra de la dècada i que més de quatre milions de persones ja hagin devorat les seves pàgines"

D'entrada, el títol suposo que apareix d'entre alguna de les frases de la protagonista femenina, una jove poc adaptada socialment, molt bona investigadora, que té clar que de "capullos que no estimen les dones" n'hi ha un munt. Quant al protagonista masculí, en Mikael, és el primer que sembla no estimar-les, no sé si s'adona del que fa amb elles.


De moment això, aviam com s'acaba tot plegat. I després pels altres dos.