diumenge, 25 d’abril del 2010

Cadaqués - Cap de Creus - Cadaqués

Aparcats on no tornarem a aparcar per poc que puguem (16 euros ens va costar la broma!), iniciem la ruta des de l'entrada de Cadaqués. 
Ens dirigim a la platja des d'on comencem l'excursió passant per davant de l'ermita de Sant Baldiri (1702) i fondejant a la cala de Portlligat on hi ha molta moguda de turistes que visiten la "Casa Museu de Salvador Dalí".




Després de travessar l'urbanització, davant d'un rètol que ens indica a la dreta Cap de Creus, aconseguim deixar l'asfalt i enfilar un pedregós camí que anirà pujant i baixant tot vorejant la costa gaudint de vàries caletes (algunes nudistes) com la Platja d'en Lluís, Platja Guillola, Cala Es Jonquet, Cala Jogadora.... 


fins que ja es dibuixa clarament la silueta del far damunt del turó del Cap de Creus.








Passem per davant de Cova de s'Infern des d'on surt un itinerari geològic que val la pena seguir, i una mica més enllà trobem el punt més oriental del GR-11 que travessa tots els Pirineus.



Per tots aquests voltants del Far, la geologia i durant molts anys, ens regala formes de pedres ben curioses.



Després de dinar i abeurar-nos, desfem el camí cap al cotxe. Una jornada ben bonica que ens ha deixat els primers colors trencats de morenor (o més aviat vermellor ara mateix).


[Fotos de la jornada]