dimecres, 17 d’agost del 2011

Televisió. Exercici físic. Fe. Una regla de tres.

Avui m'he donat d'alta al contingut premium del diari ARA, que et permet llegir cada dia tres articles a fons. I vès per on que, a més del que ja havia vist comentat a la xarxa el qual parla un cop més del lliurament per capítols d'aquest estiu de les mil i una de l'Anglada i el seu exèrcit de PxC a tot el territori català, n'he vist un que m'ha cridat l'atenció, i es titula així "15 minuts al dia d'exercici físic allarguen 3 anys la vida, i 6 hores de televisió l'escurcen 5 anys".

Segons un estudi on participaven 20938430984 mil persones i bla bla bla ... un publicat a The Lancet a Taiwan, i l'altre al British Journal of Sports Medicine

Resumint: per una banda, ens diuen que "mirar la televisió una mitjana de sis hores al dia pot reduir l'esperança de vida de la persona fins a cinc anys"; i per l'altra, tenim que "per cada hora de televisió vista després dels 25 anys es redueixen 22 minuts de l'esperança de vida de la persona, que acaben sent una mitjana de 5 anys menys si la dosi de televisió diària és d'unes 6 hores".

Com porteu les mates? Ja heu fet la regla de tres? En funció de l'edat que tingueu, ja esteu perdent minuts de vida aquí asseguts llegint aquesta collonada ... sort que aquest matí ja he fet els meus 45 minuts d'exercici. Quantes hores puc mirar la tele, doncs, aquest vespre?! Oh! les hores sedentàries davant l'ordinador, sumen eh! i fort! Ostres! Em dóna negatiu? Qui sap si ara mateix dec anys de vida?!

Res! Natura, esport, fe i esperança; la resta, ja vindrà!