diumenge, 10 de juny del 2012

Els Llacs de les Bouillouses


Ahir dissabte sortíem de Taradell una mica abans de les 8 per arribar puntuals a l’entrada de Puigcerdà a 2/4 de 10 on ens esperaven en Sami, la Núria, en Diego i la Montserrat.
L’objectiu? Carregar piles passejant pel "Boucle des Etangs Du Carlit", altrament conegut com a Els Llacs de les Bouillouses. Ara encara hi pots arribar amb el teu vehicle, però els dos mesos d’estiu els francesos t’hi apropen amb autobús des de l’accés que hi ha a tocar de Mont-Luís.


Un cop aparcats davant la presa del Llac de les Bouillouses, pots escollir diferents opcions. La nostra proposta era acabar fent el traçat marcat de color groc de la variant dels 12 llacs, amb un desnivell només de 350m, una durada aproximada de 5 hores, uns 11 quilòmetres, sense massa dificultat. 

Lac des Bouillouses, Estany Negre, Estany Sec, Llat, Comassa, Llong, de Vallell, de Sobiran, de Treben, de Castellà, de les Dugues, i del Viver.

Un cel espectacular amb el Peric al fons



Vam gaudir d’una bona companyia, de llacs d’aigua de desglaç, boscos d’enormes pins negres, roques i arrels de totes les formes hagudes i per haver, refugis per si les tempestes t’hi sorprenen, bestiar pasturant pels prats verds, pics com el Carlit o el Peric a tocar, i tot plegat a més de 2.000 metres d’alçada.
Vistes espatarrants, no tinc paraules! Així que què millor que unes quantes imatges?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
El més aprop que he estat del Carlit (2921m), queda pendent.
   
 
 
 
 
 
 
 
Al matí hi havia una llum, a primera hora de la tarda, aquesta altra. Natura!
Finalment, un parell de fotos de la jornada ...

i un recull de la mostra de la magnífica natura que hem trobat pel camí ...

 
 
 
 
  

I les fotos d'en Sami i la Núria [aquí]