dijous, 27 d’agost del 2009

El Matagalls, El Montseny

Aquest matí, l'Aurora i jo, hem començat a caminar direcció el Cim del Matagalls (1697 m),

i ho hem fet des del vessant més oriental. Deixant el cotxe a l'aparcament de la carretera de Sant Marçal, on hi ha la taula dels tres bisbes, hem enfilat direcció a Coll Pregon,



primer per un tros de camí força assoleiat i després endinsant-nos en una formidable fageda que serpentejant et porta al coll.


Després de poc més d'una hora de camí, i d'un xic més de desnivell, des del Coll de l'Home Mort ja gairebé divisavem la creu de Matagalls, que com sempre ja tenia algun que altre visitant embadalit pel paisatge que domina aquest cim tant nostrat.

Vic i comarca, sota la boira;

Les Agudes i El Turó de l'Home tant altius com sempre; els cingles de Bertí tant ufanosos .... un matí magnífic!

[ més fotos ]

2 comentaris:

J ha dit...

Aquest setembre volia pujar-hi amb la família, en principi des de collfornic, però ja he vist altra gent que hi ha anat des de St Marçal.
No hi he pujat mai des d'allí, es perdedor? està senyalitzat?

Dolo ha dit...

Hola Joan, no és gens perdedor. Deixes el cotxe a l'aparcament habilitat, just on hi ha la taula dels 3 bisbes, i amunt! Hi ha 2 rutes, l'una més dreta que l'altra (per la font dels Mosquits). Jo vaig fer l'altra, més soleia el 1r tram i entre la fageda fins a dalt a Coll Pregon. D'aquí el coll fins la creu, un obrir i tancar d'ulls!!!! No es tant espectacular de paisatge, però, a mi, m'agrada :)