dilluns, 31 d’agost del 2009

Els pilars de la Terra

Aquest agost he rellegit aquesta magnífica obra de Ken Follet, "Els pilars de la Terra".
Res! gairebé 1000 pàgines, i encara rai que tenia l'edició de butxaca! Em feien mal els canells d'aguantar-lo cada dia ! Però he de reconèixer que em va captivar l'embolic de personatges i el munt d'enrenous en els que es veuen embolicats.

El que em demano, és ... perquè sempre reben els mateixos?! En William i en Waleran van néixer per putejar a tots els altres ? El pobre Phillip ho portava escrit al front: a mi! a mi! que sóc un innocent monjo que no m'hi torno!
I ja no parlem de Tom, Jack o la mateixa Aliena .... tot plegat, un va i ve de cops de la vida que els fa guanyar a tots plegats.
I tot plegat ... mentre es contrueix una catedral. Per cert, ara no sabria dir si finalment la van acabar!
Una mica de resum del llibre:
Mestre indiscutible del thriller, Ken Follett s'endinsa, en aquesta novel·la, en el món complex i fascinant de l'edat mitjana. Bisbes intrigants, constructors de catedrals, ambiciosos nobles rurals i pagesos desposseïts poblen l'univers d'Els pilars de la Terra. Centrada en l'accidentada construcció d'una catedral gòtica, la novel·la de Follett és una recreació acolorida d'una època convulsa i violenta de la història d'Anglaterra, on la gent senzilla lluita per sobreviure en un país assolat per una guerra civil inacabable, tot ignorant les maquinacions dels poderosos. A banda de les apassionants intrigues que conformen la novel·la, l'autor recrea diferents aspectes de la vida medieval on l'amor i la mort s'entrellacen amb força en aquest magistral tapís. Els pilars de la Terra és l'obra mestra de Ken Follett i constitueix una evocació excepcional d'una època de violentes passions.