dimarts, 5 de juliol del 2011

Passejant pels Cingles de Bertí

Ja feia dies que li tenia l'ull posat a aquesta zona dels Cingles de Bertí, a Sant Martí de Centelles, aquí a tocar de casa; el cas és que no m'hi havia posat.
Aquest matí, festiu a Vic, hem agafat les botes amb la meva germana i ens hi hem arribat. A 3/4 de 9 aparcavem el cotxe al carrer de l'estació de tren de Sant Martí de Centelles i començavem la ruta que hem allargat fins a tres hores i mitja. 
La ruta que hem seguit la vaig treure d'aquí i a part d'algun problema d'interpretació d'on bufen els vents, ens n'hem sortit prou bé. Bona part del recorregut segueix els senyals de la Matagalls-Montserrat (verd, vermell i un punt blanc al mig), i l'altra bona part, ja de retorn, els senyals blancs i vermells del GR-5.

Així que hem iniciat la ruta pel carrer de la Garga, a 200 metres de l'estació de tren, i ja ben aviat ens hem anat enfilant per un corriol de terra vermellosa que ens ha acompanyat molta estona, amb unes vistes espectaculars a banda i banda i hem rebut la visita d'aquesta amiga.
 
Després de gairebé 45 minuts de pujada i suor, hem tret el nas a dalt el Pla de la Garga, des d'on la vista dels graus i del Montseny valen molt la pena (i millor si no hi ha boira!), i amb la masia El Sunyer al fons.

 
 
 
 

Hem resseguit planejant els cingles des d'on continuavem gaudint de les espectaculars imatges. Travessant masies i esglésies hem acabat admirant Sant Miquel Sesperxes (s. XVII).

 
 
 
 
A partir d'aquí, i amb l'entrepà al cos, hem seguit ja el camí de retorn caps al Grau de les Avellanedes pel tram del GR-5 que, per un corriol amb molt pendent i relliscós, ens portaria a la zona de Valldeneu.
 
 
  
Ens esperava aquesta sorpresa, un grapat de vaques a les que no hem fet gaire cas, més aviat les hem esquivat tant ràpid com hem pogut. Buf! Les pobres ens han ben ignorat, però nosaltres, per si les mosques, les hem passat de carreres.


I ja arribant a la zona de la casa vella de l'Oller, les vistes eren aquestes. 

 
 
I a la part posterior de l'estació hi ha aquest detall del que havia sigut l'època franquista.... ningú pensa canviar el cartell?!!