dilluns, 24 de maig del 2010

La Ruta dels Molins

Després d'un atrafegat diumenge de Cursa de Policia, en la que més d'un miler de participants i voluntaris van recórrer els 10 quilòmetres que separen Manlleu (des d'on es feia la sortida) i pels carrers de Vic s'arriba a les pistes d'atletisme, i repartint mil cent entrepans de botifarra, avui dilluns de Pasqua, ens mereixem fer festa. I és el que fem: festa! La setmana serà més curta.

Avui ens hem llevat, amb un cel espatarrantment blau i bona vista, a les 9 del matí hem iniciat el que seria la nostra descoberta de la Ruta dels Molins, caminada circular de poc més de 2 hores i mitja que recórrer prop dels antics molins entre Calldetenes i Sant Julià i torna pel camí ral fins a Calldetenes. 



El paisatge que ens ha regalat avui el matí és amb dues paraules: im - pressionant! o amb dues més, me - ravellós ! Els Pirineus al fons encara nevats, masies de vés a saber quin any vigilant camps de blats i civades i gallarets banyats de vermell donant color a la imatge.


La ruta l'hem iniciat a Calldetenes on al cap d'un quart d'hora ja hem trobat la primera parada obligatòria, el molí del Pujol, que donava pas per un caminoi fresc i divertit ple de fonts i molins.






Resseguint el torrent de Sant Martí de Riudeperes fins al molí de la Calveria (visitable els diumenges) hem arribat a les Fonts de Sant Julià on hem fet un mos.


Després hem continuat pel camí ral direcció Calldetenes travessant l'Eix Transversal per sobre, camins entre masies de la Plana .....






que donaven vistes com aquesta i que ens han permès deixar volar la imaginació....








La Ruta la vaig veure en aquest fulletó informatiu editat fa uns anys i és molt fàcil de seguir en família, amb un desnivell gairebé nul, és circular. I és possible de combinar amb d'altres camins de petit recorregut i de gran recorregut amb els que es pot conèixer aquest racó de la comarca d'Osona.


2 comentaris:

J ha dit...

Sí, la vam fer l'any passat amb la canalla i també ens va agradar molt.

Per cert, aquest dissabte em sembla que hi ha la caminada de la lluna plena a Taradell, i encara no tinc segur de poder venir.

Salut!

Dolo ha dit...

Ei Joan!
la ruta fantàstica, sí, a més hi pots jugar combinant-la amb d'altres trossets i allargar-la segons convingui. Si és que vivim en un país tant meravellós !!!!

Mmmmmm ... sí, la caminada de lluna plena és dissabte, nosaltres no hi som, per això no us vaig dir res per repetir l'aventura del calçat espatllat !!! jajaja

Gràcies ! Fins aviat.