divendres, 24 de setembre del 2010

Contrastos: riquesa i pobresa

A primera hora sempre intento saber què ha passat al món, a vegades per sentir que en formo part, d'altres per constatar que bé que visc sense fer cas de certes persones, de certes corrents, de certs pensaments. Quanta desgràcia i quanta merd.....a hi ha pel món! 
Ara mateix estic escoltant de fons, talls de programes de televisió en els que les opinions dels participants es veu que marquen una moda. Patètic!
I ja no vull ni saber de tots aquells en que els catalans i el nostre idioma no apareixem ni sota els crèdits de la pantalla... sense comentaris. Fa posar de mala llet tot plegat.

Sense voler, he començat l'escrit al revés del que havia pensat ... parlant dels pobres. Pobresa cultural i educacional que, malauradament, ha augmentat massa el percentatge els últims temps. Em venen noms al cap de l'estil del pessebre aquell però que no vull ni anomenar per no caure en el que persegueixen ells, que el públic (que ja em diràs quin públic!!!!) en parli i es crei una moda i un filó d'on treure'n calers.

La contraportada a tot aquest "glamour" és la riquesa, però en aquest cas riquesa econòmicament parlant. He llegit que en Bill Gates continua essent l'home més ric dels Estats Units amb no sé pas quants mils de milions. I publiquen la llista dels 400 més rics. Fins aquí cap problema. Quina sort la d'ells, no ? El que m'enrabia és la frase del final de la notícia on diu que "Els 400 homes més rics dels Estats Units són aquest any encara més rics. En concret, un 8% més rics que l'any passat". [notícia a 3cat.24

On és la pu...a crisi, doncs? Per variar tot està mal repartit en aquest món. Ah! Molt en mans de pocs. Que trist. Perquè es posen a fer el rànquing dels "Homes i dones més pobres del món"? Segurament els ocuparia tota una vida ....