diumenge, 19 de setembre del 2010

Dewey, el gatet de biblioteca que ha commogut el món

Aquest és el títol d'un dels llibres que ens vam comprar per Sant Jordi. En vaig sentir un dia per la radio, i em va semblar que ens podria agradar, tant a en Sam (pel tema dels gats que sempre li han agradat) com per mi (perquè tenia pinta de sensibleru i realment ho és!).
El vaig començar estant de vacances al camping, però l'havia abandonat i avui l'he repescat amb la intenció d'acabar-lo (en faltaven poques pàgines). 
En Dewey Readmore Books (aquest va ser el seu nom de bateig i té web i tot!) va aparèixer en una bústia per retornar els llibres d'una biblioteca. L'adopten i la biblioteca serà la seva nova casa, i la bibliotecària la seva nova mestressa. La gent del poble i els visitants dels llibres seran la seva família i es farà famós arreu del món.
És un gat carinyós per estrany que pugui semblar, però en el fons és gat i acaba fent la seva. Les seves habilitats el fan famós. Es passeja per les estanteries, per entre caixes i per entre els llibres com si en fós l'amo i senyor. Tothom l'estima. I bé, els gats es fan grans també i com tots, acaben com acaben. 
He de dir que he rigut a estones imaginant-me'l saltant entre els prestatges, o menjant-se les gomes elàstiques. També m'he emocionat quan ha estat malalt o ha donat vida a aquells qui el visitaven perquè gairebé ja no vivien. Una bona història humana protagonitzada per un animal, que té un sisè sentit i això el fa un gat molt especial
Durant els capítols del llibre, però, no només es parla del gat i les seves proeses i dolenteries, sinó també de les memòries de la seva mestressa, autora del llibre, Vicky Myron.
No està malament per passar l'estona, i és cert que a vegades no està malament que ens recordin que el món està ple de petites casualitats que et fan canviar la vida.
[llegir-ne més]