diumenge, 25 de juliol del 2010

Queralbs-Núria, pel camí vell (GR11)

Aquest matí la Bet, l'Ariel, en Sam i jo hem matinat des de Taradell direcció Núria (1960 m). Hem sortit de la plaça del Raig de Queralbs (1160 m), amb la idea de caminar durant gairebé quatre hores camí amunt, entre pedres i esbarzers, pujant desnivell poc a poc fins a arribar al Santuari de Núria. El temps pinta bé, a veure si s'aguanta.
Després de pujar unes escales i travessar la carretera de Fontalba, i de gairebé més d'una hora de camí, ens hem parat a fer un mos just abans d'arribar al Pont del Cremal.


Amb les piles carregades, i pujant uns quants metres de ziga-zaga, arribem a la balma de Sant Rafael des d'on, si ens girem, podem observar com es va tancant la vall.









És bo no perdre'n detall, perquè des que van començar les obres fa un parell d'anys, ha variat el traçat del cremallera i després bona part del recorregut de l'antic camí el perdrem de vista dins del nou túnel.



Seguim pujant i esquivant rocs, i arribem a una magnífica cascada, el Salt del Sastre (1495 m), que esquitxa aigua a vessar! Quatre fotos més i seguim. És preciós tot el paisatge.












Sense deixar de fer fotos, seguim zigzaguejant i planejant pel costat del riu fins arribar al verd Pla de Sallent (1780 m). 




Aquí canviem de vessant i creuem el riu Núria per un petit pont de fusta. 

Segueix pujant però canvia el paisatge per deixar de veure's avellaners donant pas al pi negre. Ja falta poc. 








Deu minuts i albirem el magnífic Santuari i el llac que el presideix.
Una excursió magnífica!






Al final, el trajecte ha durat 2 hores i 45 minuts amb esmorzar i parades incloses. Hem recuperat forces, hem fet quatre fotos més i, com que el temps començava a tapar-se i refrescava, hem decidit baixar amb el cremallera. A les dues érem a casa. Genial!