divendres, 13 de març del 2009

Taradellencs amb seny

Vaig assistir a la reunió informativa per parlar de la possible ubicació a Taradell del nou aeroport corporatiu d'Osona a la que ens va convocar l'alcalde.
El "NO" ja es preveia -molt ben preparat el
discurs final d'en Lluís-, en part pel moviment social que s'ha generat en poc més d'una setmana i en part per la sinceritat i el seny dels taradellencs: ni ens fa falta, ni hi té lloc, ni li volem.
L'exposició no sé si va ser del tot correcte. Crec que va faltar-hi algun altre punt de vista, potser més econòmic, o d'algun polítics dels implicats a favor del sí; em va agradar saber-ne més coses per acabar de formar-me l'opinió en contra a la que em vaig adherir signant. Malgrat tot, en certs moments em vaig sentir una mica titella, com quan es fa una reunió per la gent gran i se'ls intenta col·locar un joc de mantes elèctriques que fan massatge a l'esquena mentre et rasquen l'esquena i et transmeten una dosi de tranquil·litat ... és a dir, contents i enganyats! De reunió informativa en va tenir ben poc, tot eren testimonis en contra. Suposo que en el fons, aquesta "consulta popular" de l'opinió dels taradellencs i taradellenques serà, d'aquí un parell d'anys, un punt a favor per la nova campanya per l'alcaldia. De totes maneres, per més testimonis a favor o en contra que hi ha haguessin hagut, dubto que a molts dels que erem a la sala -gairebé 600 persones- no ens haurien fet canviar d'opinió.

Ens van imposar la MAT per un costat, unes torres que fan fredor! Ens volen encolomar el traçat d'una carretera que no servirà ni per fer dreçera. Ara un aeroport? Com es deia, un aeroport és una cosa de futur, que s'ha de gestionar a nivell comarcal, i potser fa falta, sí, però no s'ha de fer un nyap, ara, de sobte, perquè a un dels governants li hagi sortit un gra al ....
Una pista ASFALTADA de 2000 metres en mig d'aquells camps¿? On s'és vist! I els pagesos que hi viuen i en viuen? I els turons que tenim com a protegits ? Entrant pel sud de pet pel Colomer i sortint cap al nord de cara el Clascar de Malla ... En Lluís i l'Eudald ho van explicar molt clar i català. I també tenien raó quan es deia que abans fa falta una bona comunicació via tren, no un aeroport per "pijus i ricatxus" i que segurament mai cap de nosaltres podrà utilitzar...
Ara ja podem dormir tranquils!
oi?


Bé, un recull d'informació i d'opinions arreu de la xarxa...

El 9 nou (1)
El 9 nou (2)
Vilaweb.cat (1)
Vilaweb.cat (2)

3cat24 (1)
Taradell Bloc
El Ter.net