dimecres, 25 d’agost del 2010

Un altre Tocasons, el divuitè!

25 d'agost de 1993. La Festa del Bandoler Tocasons arriba per primera vegada a la nostra vila, Taradell. En aquella edició, tot era novetat durant tota la jornada de festa: qui era aquell personatge ? d'on havia sortit ? era real ? com es deia ? què passaria ? un judici? el penjarien? com?! innocent? Tot un munt de preguntes passaven per les nostres ments ...
En Jordi Peipoch va ser el primer en tenir l'honor de representar per unes hores aquell personatge que les llegendes i històries pintaven com a malvat, però que tant sols acabava fent el mal als uns per repartir-ho bé entre els altres ... com acabaria tot plegat? Culpable!
La gràcies de la festa, a part de les baralles entre sometents i bandolers, la festa, les sardanes, el teatre, el judici i el desenllaç final ... és veure la cara del Tocasons de l'any! A cada edició és una sorpresa fins el moment de la festa saber qui el representa, sempre un xicot del poble [fotos]
Amb el pas dels anys, la festa s'ha consolidat, i li ha tret protagonisme al patró del poble, Sant Genís. Estarà gelós?!


Divuit anys després, 25 d'agost de 2010, continuem sortint al carrer per esperar aquest dolentot bandoler que ha atracat pastisseries, ha robat bancs, gallines, ha violat joves mestresses, s'ha acarat amb tots els qui faci falta, i que és estimat per uns i odiat per altres. Avui, doncs, li donem una altra oportunitat per sortir al carrer.

Qui serà enguany l'afortunat que serà Tocasons per un dia ?!

Visca en Tocasons!