dissabte, 1 de gener del 2011

Concert d'Any Nou

Taradell. Mitjans dels anys setanta. 
Recordo que corria amb les "carrutxes" per l'estret passadís de casa la iaia, quan els bolquers encara em salvaven d'una bona mullena, que la iaia Maria, cada dia 1 de gener, engegava la tele, se l'aparroquiava per ella. S'assentava al sofà. Ja tenia la feina feta, i el dinar a punt. I tocades les onze del matí, començava el concert. El concert d'Any Nou que retransmitien a TV1. Concert de música clàssica de mà de la Filarmònica de Viena. 
Dues hores i mitja, escoltant adagis, valsos, i marxes de tot tipus. Dances. Imatges de la ciutat. De fons, el meravellós tema de "El Danuvi blau" d'Strauss. I, sobretot, la més esperada, i celebrada a cas: La marxa Radetzky! [versió 2009]

Amb el pas dels anys, amb aquesta cançó, paràvem la taula, nananananaá nananaá naná! nananá nananá nananá! nananá ! nananá!  nanaáaaaaaa! i amb els ulls plorosos posavem els plats, les copes, els tovallons, els coberts .... tots a taula! a dinar ! 
Ostres! ara també he recordat els canelons de la iaia i els sofregits! Aquella casa SEMPRE feia olor de sofregit o de colònia S3 a primera del matí, quan ens pentinava a tots els néts, nets i pulits, ben clenxinats! jejeje
Avui, un any més, he seguit un bon tros del concert d'aquest 2011, i amb ma mare, hem recordat la iaia amb la marxa Radetzky fent-nos companyia.