divendres, 28 d’octubre del 2011

Castanyada versus Halloween

Estic rondineta. Ho sé. I no és l'edat! ( o sí?)
És culpa de la merda de societat en la que ens toca viure. Sí.
No em barrufa fer alguna cosa perquè resulta que el 99% de la gent ho fa. No em barrufa celebrar coses que ni em van ni em venen, i que gairebé em fan fàstics. Ho sé, sóc anti-festes. I què? No m'han agradat mai (castanyades, carnestoltes, ponts, constitucions, setmanes santes, nadals i òsties amb vinagre), i ara ja no canviaré. I tampoc em barrufen les castanyes, ni els panellets ni els moniatus.
En tot cas, em fa emprenyar una altra cosa, i és la invasió de la cultura aliena que ens ataca la nostra, la catalana. La figura de la castanyera vora el foc emmascarada i amb una paperina de castanyes calentes treient fum, ens la volen canviar per una carbassa de Halloween com la ruperta amb ulls i boca, acompanyada de bruixes i fantasmes que volen celebrar no sé què a Port Aventura. Si us plau!
No! "Que no nos embauquen!". Cadascú "lo" seu!
Ja ho van provar amb el pobre Caga Tió que ha de compartir la caixa de fusta o el tronc de llenya i la manta i el bastó amb un mitjó penjat a la xemeneia o a l'arbre (de plàstic! que ja em diràs quina gràcia!) que espera ser omplert pel gordo Pare Noel.... Estic vigilant els Tres Reis d'Orient perquè no els fotin a l'atur també!
No anem bé!
Aquest matí, a l'arribar a la feina, a la zona esportiva de Vic on ahir es celebrava una de les festes més esperades pels universitaris, les unigresques aquestes que s'han inventat per fotre calers ... doncs això, que quan he arribat, tot el carrer de baixada estava brut, ple de papers, ampolles, plàstics.... i aquí davant mateix hi havia una dotzena llarga de cotxes mal aparcats, amb els vidres plens de baf, i plens de gent. 
Sense més comentaris!

1 comentari:

J ha dit...

... saps què? he agafat unes taronjes, les he buidat, hi he foradat dos ulls i una boca i m'han quedat moooolt xules, ... i a més perfumen l'ambient.
Si no pots amb l'enemic fes que ell s'uneixi a tu. ;-)

Bona castanyada rondinaire!