dijous, 19 de maig del 2011

Cabrera des de Cantonigros i per les escales

Aquest matí, vist que el temps s'aguantaria bé, la Bet, l'Ariel i jo ens hem arribat fins a Cantonigrós. Hem aparcat el cotxe just a l'entrada del poble, on hi ha un restaurant.


Hem reculat per la carretera de Vic, fins passat el pont de La Rutllada, i hem seguit una pista que durant uns 20 minuts ens ha portat just davant la casa d'Ayats, a l'entrada del corriol que s'enfila amunt.


A partir d'aquí, unes marques blaves (algunes força esborradotes) ens han menat, després de mitja hora llarga de pujada, fins al Coll de Bram, just als peus de les escales de Cabrera.



Sí, nois, s'ha de pujar per aquí! Si no, no té gràcia arribar a Cabrera hehehehe. I bé, escales amunt!



Les escales, no les he comptat, però renoi com pugen! La sort de tot plegat, és la recompensa quan arribes a dalt: les vistes, avui, eren impressionants! Més que res perquè les últimes vegades que hi havia pujat m'havia hagut de barallar amb la "pubilla de la plana" perquè em deixés entreveure alguna cosa, ditxosa boira! 
Això és el que hem vist avui. Una vista en 360º hauria sigut el millor regal, però les coses van com van. El Montseny, tota La Plana de Vic, Montserrat, El Pedraforca, bona part d'El Berguedà, els Pirineus, El Puigsacalm, el Basegoda, amb una mica de sort, Roses i tot! Pugeu! Pugeu a treure-hi el nas, i comproveu-ho "insitu", és fantàstic!





Ja en tenim una altra al sac. Total, dues hores i mitja de pujar i baixar, que ens hem estalviat les escales, hem baixat per un corriol fins al Coll de Bram, després sí, hem desfet tot el camí fins al cotxe. 
I un altre dia ho combinarem amb "La Foradada", just a l'entrada del poble també, un lloc molt recomenat.